• blue-rose-no-jazzband-foto-004

The Blue Rose New Orleans Jazzband (D, B, NL)

7 muzikanten uit 3 landen troffen elkaar in 2003 in Café Sperrmüll op een antiek- en rommelmarkt in Düsseldorf waar elke zaterdag live jazz te horen is. Sindsdien spelen ze daar maandelijks naast diverse optredens in binnen- en buitenland.

Hun neuzen staan dezelfde kant op of, zoals ze in Duitsland zeggen, hun klokken tikken gelijk wat betekent dat ze elkaar muzikaal gevonden hebben en met veel plezier jazz ten gehore brengen. De authentieke jazz van hun grote voorbeelden, Louis Armstrong, George Lewis, Bunk Johnson en Kid Ory, wordt op hoog niveau gespeeld door de Blue Rose New Orleans Jazz Band en ze bewijzen hiermee dat de traditionele jazz springlevend is.

Bandleden:

Artur Gerke

Düsseldorf, Duitsland

Banjo, gitaar, zang en leider

Artur is sinds 1962 muzikaal actief op banjo en gitaar. Zijn lijfspreuk luidt: ¨Klassiek, rock, volksmuziek of jazz, er bestaat geen slechte muziek, alleen slecht gespeelde muziek¨. Op zoek naar het echte, onvervalste ontdekte hij de Mississippi Delta jazz en heeft zijn hart daaraan verpand.

Elke zaterdag organiseert hij live jazz optredens op zijn antiek- en rommelmarkt (www.troedelmarkt-aachenerplatz.de).

Bruno van Acoleyen

Lede, België

Trompet en zang

Bruno heeft eigenlijk geen introductie nodig, zeker niet in België, Nederland en Duitsland maar ook daarbuiten groeit zijn reputatie nog steeds. Hij is de ¨King of everything¨ zoals hij wel eens zingt en dat is bewezen met een formidabele reeks ¨Tribute to Louis Armstrong¨ optredens. Begonnen op jonge leeftijd, via verschillende brassbands – Jeggpap, Cotton, Roof – en als gastspeler bij vele bands in binnen- en buitenland, is hij nu een New Orleans Jazz ambassadeur van het zuiverste water.

Franz Brittinger

Oberhausen Duitsland

Klarinet en zang

Net als veel anderen is Franz beïnvloed door de traditionele Jazz uit Engeland. Toch was een van zijn eerste platen de vocale versie van George Lewis: “Burgundy Street Blues”.

In 1979 kwam Franz in contact met de Maryland Jazzband uit Keulen waar hij een aantal jaren deel van uitmaakte. Een achttal bezoeken aan New Orleans volgden en de fascinatie voor de warmte en elegantie van de New Orleans klarinet stijl heeft hem nooit verlaten. Franz beschouwt het als een grote eer dat hij met sommige van de beste muzikanten in die stijl kan spelen

Uwe Brehm

Herne, Duitsland

Trombone en zang

Uwe is sinds de vijftiger jaren actief in de jazz. Zijn muzikale carrière begon hij bij een skiffle band in zijn geboorteplaats Herne waarna nog vele bands volgden. Grote voorbeelden voor hem zijn o.a. Vic Dickenson en Dan Barret. Hij speelde op diverse festivals in vele landen waaronder, Polen, Rusland, Egypte, Spanje en Engeland.

Toon De Groote

Assenede, België

Piano

Als trombonist bij de New Orleans Roof Jazzmen ontdekte Toon de jazz. Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat hij zijn eigen Phoenix New Orleans Jazzband heeft opgericht met hemzelf op piano. Nu is hij, als pianist en enthousiast liefhebber van authentieke jazz, invaller bij de Blue Rose New Orleans Jazzband.

Reinhard Küpper

Duisburg, Duitsland

Drums

Sinds 1996 is Reinhard de vaste drummer van de New Orleans Jazz of Cologne (voormalige Maryland). In de 60er jaren is hij gestart met dansmuziek om later door Franz Brittinger meegesleept te worden in de traditionele jazz. In de jaren 90 startte hij de New Orleans Heartbreakers waarvan hij 7 jaar de leider was. Door niet allen in deze maar ook in verschillende andere bands te spelen, heeft hij veel ervaring opgedaan. Daar speelde hij met diverse grote Europese jazzmuzikanten zoals Chris Barber, Monty Sunshine, Sammy Rimington en Ken Colyer.

Paul Brandes

Bergeijk, Nederland

Contrabas

Paul begon op 10-jarige leeftijd op blaasbas bij de plaatselijke harmonie. Na een aantal jaren, in een New Orleans brassband sousafoon gespeeld te hebben, werd hij opgeleid door Ad Beerendonk op de contrabas. Bij diverse bands heeft hij ervaring opgedaan waarna hij terecht gekomen is bij de New Orleans Roof Jazzmen waar hij alweer bijna 25 jaar lid is en natuurlijk bij de Blue Rose New Orleans Jazzband waarvan hij deel uitmaakt sinds de oprichting. Zijn voorbeelden zijn Pops Foster, Ray Brown, Oscar Pettiford en Paul Chambers.

Middagconcert van 14.30 tot 16:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.