Het programma voor het seizoen 2022 – 2023 is rond.

Zondag 2-10-2022                           14.30 - 17.00      Jubileumconcert met Three Wise Men

Zondag 30-10-2022                         11.30 -13.30       Cotton City Jazz Band

Zondag 27-11-2022                         11.30 -13.30       Storryville Jass Band

Zondag 8-1-2023                              14.30 - 17.00      Sixpack Jazz Gang

Zondag 29-1-2023                           11.30 -13.30       New Orleans Revival Stompers

Zondag 26-2-2023                           11.30 -13.30       Falcon Town Jazz Band

Zondag 26-3-2023                           11.30 -13.30       Farmhouse Jazz Band

Zondag 23-4-2023                           11.30 -13.30       Hot Revival Stompers

  • storyville-jassband

The Storyville Jassband.

Vanaf 1959 is The Storyville Jassband actief op de jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele jazz en New Orleans Revival overgoten met een Engels sausje. Zo zou je de speelstijl van de Storyville het beste kunnen omschrijven. Deze sound is ook wel bekend als British Trad. Jazz. Met als belangrijk voorbeeld de Chris Barber band. The Storyville Jassband heeft in de loop der jaren 11 CD's uitgebracht waaronder 8 voor het bekende Timeless Label. Wij zijn blij dat wij onze muziek mogen maken; muziek die echt swingt en gebracht wordt met een aanstekelijk enthousiasme.

Bezetting:

Peter Dobbe-Trombone/Gitaar/Zang

Michel Muller-Trompet/Zang

Eugène de Bruijn-Klarinet/Saxofoon/Zang

Hein van Rooijen-Contrabas

Tom Stuip-Banjo

Stef Geurts-Slagwerk

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

  • hotrevival2023

Na een pauze van 14 jaar zijn ze terug!
Tot 2007 stond deze band op vele podia in binnen-, buitenland en in het buitenland. Ze stonden bekend om hun stevige bounce, hun gevarieerde repertoire en hun eigen sound die het best te omschrijven is als een mix van New Orleans Revival en Trad Jazz. Hun geweldige ritmesectie is keihard en swingend als een moeder. Hun frontlinie die elkaar perfect aanvult tijdens collectieven en individueel de solo's van de spelers zijn niet te missen.

In de 14 jaar radiostilte bleef de band in contact. Ook speelden ze samen tijdens een reünieconcert of in verschillende bezettingen. Eindelijk hebben ze de beslissing genomen om weer bij elkaar te komen. De line-up is minimaal veranderd ten opzichte van jaren geleden, maar is zonder twijfel onovertroffen.

Jaap de Wit senior voltooit de ritmesectie op contrabas en speelt naast Jaap de Wit (drums) en Hans Mantel (banjo). Barry Woestenburg (trombone) vervolledigt de frontlinie naast Jeroen Knukkel (klarinet) en Edwin Jans (cornet). Het resultaat is zoals u het kent, en heeft alle ingrediënten om een ​​goede oude 'Stompers'-ochtend te worden!

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

  • farmhousemaart
 

De historie van de Farmhouse Jazz & Blues Band gaat terug tot 1983.
In dat jaar viel het latere toporkest Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en even later begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazzband. Hoewel deze Farmhouse Jazzband zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit - het was gewoon een goede band!-  werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde, Stable Roof Jazzband.

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de Stable Roof, die nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Barber-sound van de band, vinden elkaar. De Farmhouse Jazzband wordt opnieuw opgericht.
De sound wordt natuurlijk weer die van de Chris Barber Band. Met die strakke, stuwende ritmesectie. Bij ons wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamische trio, dat een stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz, maar ook vurige rock, swing en meeslepende R&B kan spelen. Maar tevens fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de blues- en bluesrocknummers komt de bluesgitaar en stem van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw.

Michael Muller - trompet, zang | Michiel Pos - saxen, bluesgitaar, zang | Wim Vreeburg - klarinet/sax | Hans van Wermeskerken - trombone, zang | Gerard Tavenier - banjo, gitaar | Carla Tavenier-Kok - bas | Cees Heegstra - drums.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

  • falcon-jazz-band

De Falcon Town Jazz Band komt uit de regio Eindhoven en is een orkest dat inmiddels meer dan 25  jaar bestaat. De bandleden maken op een enthousiaste manier jazzmuziek, in het bijzonder ‘Dixieland Jazz”.

De band heeft een uitgebreid, veelzijdig en afwisselend repertoire, waarbij elke liefhebber van

‘Dixieland Jazz’ aan zijn trekken komt. De hoofdmoot van het repertoire bestaat uit nummers uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook nummers van vóór en ná genoemde periode komen regelmatig aan bod.

De bandleden, die in het verleden deel hebben uitgemaakt van vele bands en orkesten,

hebben al hun muzikale kunnen in de Falcon Town Jazz Band samengebracht en kunnen bogen op een gezamenlijke muzikale ervaring van enkele eeuwen.

De bandleden doen er alles aan hun liefde en enthousiasme voor de jazz-oude-stijl op een ongedwongen manier naar het publiek uit te stralen.

De muziekstijl van de band kan het best worden gekarakteriseerd als gemakkelijk in het gehoor liggende swingende, instrumentale en vocale ‘Dixieland Jazz. Muziek ‘ die bij het publiek uitstekend aanslaat, zoals inmiddels bij optredens is gebleken.

De Falcon Town Jazz Band treedt op in de volgende bezetting:

Henk van de Ven                   klarinet

Eric Tuytschaver                    trompet, bügel, zang

Gerrit Koppert                       trombone

Jelle Posthumus                      piano, banjo, gitaar, ukelele, zang

Ad van Mensvoort                 bas

Eddy Reepmaker van Belle   slagwerk

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

  • foto-1

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60.
Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.
De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son , bij Eindhoven.

Bezetting:

Ronald Wildering , Klarinet, alt-/tenorsaxofoon, zang, bandleider.

Vincent van Elferen Trombone, zang

Emile van Pelt Piano en zang

Wouter Nouwens Banjo en gitaar

Paul Brandes Stringbas

Christ Vingerhoets Drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00