Dit concert gaat in verband met corana ook niet door. Jammer!

  • cotton-city-jb

The Cotton City Jazzband, gesticht in 1962, met als toenmalige leider Rudy Balliu gaan stoppen. Gelukkig niet voor dat zij nog eenmaal een koffieconcert bij ons verzorgen.

De “COTTON” was een van de eerste orkesten die erin slaagde muzikanten uit New Orléans naar Europa te halen. Succes was dan ook verzekerd met namen als George Lewis, Freddy Kohlman, Albert Nicholas en John Handy.

De COTTON CITY JAZZBAND is opgericht in 1962 en heeft zich van bij de start toegelegd op muziek uit de jaren twintig en uit de Revival-periode. Daarmee traden ze in de voetsporen van Louis Armstrong, George Lewis en andere groten in dit genre. Het orkest wist zich een stevige reputatie op te bouwen. Jarenlang hebben Eddy en zijn band muziekliefhebbers van het genre bekoord en voor volle zalen gespeeld. Ze reisden door gans Europa, Afrika en speelden zelfs in New Orleans en de Caraïben.

Dat een kennerspubliek de band naar waarde weet te schatten getuigen de veel belangrijke prijzen die ze in de wacht sleepten. Zo wonnen ze in juli 2004 het ‘Concours International de Jazz Nouvelle Orleans’ te Saint-Raphaël aan de Côte d’Azur en waren als dusdanig eregast op het prestigieuze FESTIVAL DU JAZZ TRADITIONNEL DE NICE.

Met de band staat er niet zomaar een verzameling individuele muzikanten op het podium maar een waar orkest met een doorleefd vakmanschap en een vleugje humor.

Bezetting: Jean-Pierre Roelant (B) - drums ;Herman Sobrie (B) - bas ;Eddy Sabbe (B) - rieten, vocals ;Bruno Van Acoleyen (B) - trompet, vocals ;Vincent Van Elferen (NL) - trombone, vocals ;Annemiek Beex (NL) – piano.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

 

 

 

 

 

 

.

  • spectacles-jazzband-gorinchem
 

De Spectacles Jazzband

De Spectacles Jazzband met als thuishaven Gorinchem is opgericht in 1992

Deze gezellige Jazzband is het huisorkest bij de Jazz Hall’72 te Gorinchem één van de oudste jazzclubs in Nederland.

De Spectacles Jazzband heeft zich toegelegd op de oude- stijl New Orleans jazzmuziek.

De Spectacles Jazzband heeft een goede naam verworven in het oude-stijl circuit. Daarom wordt de band ook veel gevraagd bij jazz-festivals in binnen -en buitenland.

Door de ontwapenende wijze van spelen geeft het tijdens de optredens de meest verrassende effecten naar het publiek.

Ook heeft het orkest enige faam verworven middels tv optredens, in jazzkerkdiensten(gospels) en gezamenlijke optredens met harmonie- en fanfareorkesten.

Bezetting van de band 

Jean van de Boom Drums / Washboard

Jan Maas Trombone

Heins Sijmons   Banjo

Ed Sterk Klarinet

Theo Sterk Trompet en Zang

Stephan Zenden Sousafoon

Het concert is van 14:30 tot 17:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00. 

  • foto-1

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60.
Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.
De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son , bij Eindhoven.

Bezetting:

Ronald Wildering , Klarinet, alt-/tenorsaxofoon, zang, bandleider.

Vincent van Elferen Trombone, zang

Emile van Pelt Piano en zang

Wouter Nouwens Banjo en gitaar

Paul Brandes Stringbas

Christ Vingerhoets Drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

 

 

Het concert van de South West Oldtime All Stars feat. Trevor Richards gaat in verband met Corona niet door.

We zijn bezig een vervangend orkest vast te leggen

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

  • herringtown

De uit de haringstad Enkhuizen afkomstige Herringtown Jazzband komt weer terug naar Jazz Hall’72, na een succes vol concert op 29 oktober 2017 kijken met spanning uit naar dit concert.

De Herringtown speelt in de traditie van de Engelse rivival, met als o.a. voorbeelden Chris Barber en Max Collie. Maar geven hier wel een eigen interpretatie aan.

Ze weten hun eigen enthousiasme over te brengen op het publiek. Naast een tweetal succes volle tournees door Rusland, zijn zij ook een graag geziene gast de diverse Engelse jazzclubs.

Hun motto: “Voelt u zich vervelend, akelig of down, kom naar de Herringtown”. Zal ook voor dit concert weer van pas zijn.

Bezetting:

Rob van Bergen; Trompet – vocals

Henk van der Veen: Trombone

Erwin Schoen: Klarinet en saxen

Auke Veenstra: Banjo, gitaar en vocals

Ruud Danckaarts: String bass

Menno Deutecom: Drums

Het concert is van 11:30 tot 14:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

Wij hebben besloten, ondanks deze vreemde tijden vanwege Corona, dit seizoen toch weer concerten te gaan organiseren.

Wij organiseren deze concerten volgens de richtlijnen van het RIVM.

Dat betekent onder andere dat wij de anderhalve meter regel toepassen voor bezoekers. Deze regel geldt niet voor personen uit één huishouden.

Om dit in goede banen te kunnen leiden is reserveren vooraf verplicht. Uiteraard hebben onze donateurs voorrang bij deze reserveringen. U kunt reserveren voor de eerste drie concerten. Wij zullen de reserveringen zo eerlijk mogelijk verdelen over de donateurs. U kunt vanaf heden reserveren tot vrijdag 12.00 uur voor het concert van de zondag daarop.

U kunt reserveren via onze secretaresse mevrouw Alting:

bij voorkeur per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of per telefoon op 06-11456659. Zaterdag, voorafgaand aan het concert van zondag, ontvangt u uiterlijk vóór 12.00 uur een bevestiging of u dit concert kunt bijwonen of zoveel eerder als mogelijk is.

Wij hopen op deze manier een maximale opkomst te kunnen realiseren.

Houd voor de actuele stand van zake onze website in de gaten.