• julien-goethals

Julians New Orleans Jazz Friends

Julien Goethals stichtte zijn band in 1987.De band heeft sedert zijn oprichting tot op heden steeds de intentie de New –Orleans jazz te brengen zoals die door de pioniers werd gebracht. De huidige formatie bestaat uit enthousiaste musici die goed hebben geluisterd naar de GROTE voorbeelden zoals : Georges Lewis , Bunk Johnson , Kid Ory enz...The Julian’s bouwden hun eigen stijl stelselmatig op maar bleven trouw aan de oude Jazzstijl. Ze spelen New Orleans. De typische, traditionele, authentieke levende Jazz, zoals die 100 jaar geleden werd gespeeld, die niets van zijn frisheid, zijn levenskracht heeft verloren. Ook zijn de Julian’s al jarenlang het huisorkest van de enige echte oude Jazzclub, de “ Lazy River Jazz Club” in de Stadhuissteeg nr. 5 te 9000 Gent. Ondertussen zijn “ The Julian’s New Orleans Jazz Friends ” een vaste waarde geworden in het Jazzcircuit zowel in binnen- als buitenland. Je kan de band op alle mogelijke plaatsen ontmoeten. De groep wordt speciaal gewaardeerd voor de ingetogen manier waarop zij de Blues en Spirituals performen. In 1991 werd een eerste opname gemaakt. De LP werd door de kenners graag beluisterd. “ A Night in New Orleans “. De eerste CD werd opgenomen in januari 2001 “ S’il vous Plaît ”. Vervolgens werd in november 2002 de CD “ Monday Night in New Orleans ” opgenomen en in januari 2007 de CD “Darling, Je Vous Aime Beaucoup”.

Bezetting:Klarinet : Julien Goethals .

Trombone : Vincent van Elferen

Bas : Brian Turnock

Banjo/gitaar : Gregory Goethals.

Drums : Dimitri Goethals.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • charlestown-jb

Sinds de oprichting in 1968 kent Nijmegen The Charlestown Jazzband (CTJB)

In de loop der jaren heeft de band enkele wijzigingen ondergaan maar heeft altijd een hoog muzikaal niveau weten te behouden.

De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor.

Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de CTJB toegankelijk voor vele Jazz -liefhebbers en mede daardoor ook veel gevraagd in binnen en buitenland.

Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw speelde de band in Italië, Oostenrijk, Brunei en Noorwegen.

Recentelijk ook in Zwitserland, Denemarken en Engeland en niet te vergeten Duitsland en Mallorca, Madeira en België. En sinds 2018 ook in de Czech Republic. Nog steeds staan een aantal van deze landen op de Play list van de CTJB.

Uiteraard wordt het eigen land niet vergeten. Van Oost naar West en van Noord naar Zuid, in vele jazzclubs is de CTJB een graag geziene gast.

Ook op YouTube en Facebook is de band te vinden met video’s van optredens in div. landen van Europa.

Op de website www.charlestown.nl is alle verdere informatie over de CTJB te vinden.

Bezetting: Henk van Amerongen trompet; Jan Dokter klarinet, saxofoon; Pieter Duker trombone;

Piet Beyé piano; Jan de Bont piano; Rob Egging bas; Eric Beijnvoort drums.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

  • cotton-city-jb

The Cotton City Jazzband, gesticht in 1962, met als toenmalige leider Rudy Balliu gaan stoppen. Gelukkig niet voor dat zij nog eenmaal een koffieconcert bij ons verzorgen.

De “COTTON” was een van de eerste orkesten die erin slaagde muzikanten uit New Orléans naar Europa te halen. Succes was dan ook verzekerd met namen als George Lewis, Freddy Kohlman, Albert Nicholas en John Handy.

De COTTON CITY JAZZBAND is opgericht in 1962 en heeft zich van bij de start toegelegd op muziek uit de jaren twintig en uit de Revival-periode. Daarmee traden ze in de voetsporen van Louis Armstrong, George Lewis en andere groten in dit genre. Het orkest wist zich een stevige reputatie op te bouwen. Jarenlang hebben Eddy en zijn band muziekliefhebbers van het genre bekoord en voor volle zalen gespeeld. Ze reisden door gans Europa, Afrika en speelden zelfs in New Orleans en de Caraïben.

Dat een kennerspubliek de band naar waarde weet te schatten getuigen de veel belangrijke prijzen die ze in de wacht sleepten. Zo wonnen ze in juli 2004 het ‘Concours International de Jazz Nouvelle Orleans’ te Saint-Raphaël aan de Côte d’Azur en waren als dusdanig eregast op het prestigieuze FESTIVAL DU JAZZ TRADITIONNEL DE NICE.

Met de band staat er niet zomaar een verzameling individuele muzikanten op het podium maar een waar orkest met een doorleefd vakmanschap en een vleugje humor.

Bezetting: Jean-Pierre Roelant (B) - drums ;Herman Sobrie (B) - bas ;Eddy Sabbe (B) - rieten, vocals ;Bruno Van Acoleyen (B) - trompet, vocals ;Vincent Van Elferen (NL) - trombone, vocals ;Annemiek Beex (NL) – piano.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

 

 

 

 

 

 

.

  • spectacles-jazzband-gorinchem
 

De Spectacles Jazzband

De Spectacles Jazzband met als thuishaven Gorinchem is opgericht in 1992

Deze gezellige Jazzband is het huisorkest bij de Jazz Hall’72 te Gorinchem één van de oudste jazzclubs in Nederland.

De Spectacles Jazzband heeft zich toegelegd op de oude- stijl New Orleans jazzmuziek.

De Spectacles Jazzband heeft een goede naam verworven in het oude-stijl circuit. Daarom wordt de band ook veel gevraagd bij jazz-festivals in binnen -en buitenland.

Door de ontwapenende wijze van spelen geeft het tijdens de optredens de meest verrassende effecten naar het publiek.

Ook heeft het orkest enige faam verworven middels tv optredens, in jazzkerkdiensten(gospels) en gezamenlijke optredens met harmonie- en fanfareorkesten.

Bezetting van de band 

Jean van de Boom Drums / Washboard

Jan Maas Trombone

Heins Sijmons   Banjo

Ed Sterk Klarinet

Theo Sterk Trompet en Zang

Stephan Zenden Sousafoon

Het concert is van 14:30 tot 17:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00. 

  • foto-1

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60.
Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.
De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son , bij Eindhoven.

Bezetting:

Ronald Wildering , Klarinet, alt-/tenorsaxofoon, zang, bandleider.

Vincent van Elferen Trombone, zang

Emile van Pelt Piano en zang

Wouter Nouwens Banjo en gitaar

Paul Brandes Stringbas

Christ Vingerhoets Drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

 

 

  • swoas-sextett-a

South West Oldtime All Stars feat. Trevor Richards ”, met nieuwe en oude gezichten uit de Europese jazzscene, speel de originele muziek van Louis Armstrongs Hot Five / Hot Seven en blaas de originelen nieuw leven in. We kunnen ons verheugen op een muzikale traktatie op het hoogste niveau, vooral door de unieke drummer Trevor Richards. Zijn leraar was Armstrong-drummer Zutty Singleton. Trevor Richards brengt de tradities in het heden en helpt samen met de "jonge collega's" de oude jazz weer tot bloei te laten komen.

Bezetting:

Martin Auer (tp)

Gary Fuhrmann (cl)

Felix Fromm (tb)

Trevor Richards (dr)

Thomas Stabenow (b)

Jörg Teichert (bj) of Tilo Wagner (p)

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00