Hilde Vanhove Quartet Zondag 4 maart 2018 van 14.30 tot 16.30 uur.

 

  • hilde_2014a1

Bezetting: Hilde Vanhove vcl. ; Johan Clement piano ; Bart De Nolf bas en Luc Vandenbosch drums.

Naast de zeven traditionele concerten, organiseren we dit seizoen ook een tweetal concerten met als thema het “American Songbook”. Dit is het tweede concert van deze reeks.

HILDE VANHOVE begon haar muziekstudies op elfjarige leeftijd. Haar opleiding klassieke piano werd bekroond met een regeringsmedaille. Later studeerde de Limburgse vocale jazz aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze in 1997 haar einddiploma haalde.

Hilde werkte de afgelopen jaren mee aan verschillende muzikale projecten en maakte deel uit van verschillende jazzensembles, gaande van kleine bezettingen (duo, trio) tot bigband.

Hilde heeft een dynamische persoonlijkheid en staat bekend om haar gedreven en professionele werkwijze. Haar stem leent zich tot een brede waaier van stijlen (swing, bebop, ballades, bossa nova's, samba's, blues....)

In haar repertoirekeuze vermijdt de zangeres platgetreden paden en zoekt steeds naar een originele benadering van het compositorische materiaal. Bekende, maar ook minder bekende "standards" worden door haar op een ontroerende en frisse manier geïnterpreteerd.

Naast de interpretatie van het klassieke jazzrepertoire schrijft ze ook eigen muziek en teksten op muziek van hedendaagse jazzcomponisten (Bill Frisell, Peter Hertmans, Marc Mangen....)

Omwille van haar warme, unieke stemgeluid en haar ongecompliceerde "présence" wordt ze bijzonder geapprecieerd door haar collega's, en door een trouw en toegewijd publiek.

Het Nieuwsblad betitelde haar in 1998 als "éen van de beste jazz-
zangeressen die België ooit gekend heeft. Hilde werd in de jazzpoll van de VRT verkozen tot "beste Belgische jazzvocaliste van 1999".

In oktober 2003 voltooide Hilde Vanhove een eerste volwaardige cd-productie ("Insense") met een internationaal ensemble bestaande uit Michel Herr (B, piano en arrangementen), Hein Van de Geyn (NL, contra-
bas), Billy Hart (VS, drums). Bert Joris (B, trompet) is van de partij als speciale gast.

In juni 2016 presenteerde Hilde haar langverwachte tweede album "Imagine".Opnieuw werkt ze met zeer goed gezelschap, het Johan Clement Trio.

Johan is pianodocent aan het Rotterdamse Codarts, en is bekend door zijn samenwerking met veel internationale topmuzikanten zoals Deborah Brown, Scott Hamilton, Georgie Fame, Johnny Griffin, Toots Thielemans, Clark Terry… In België was Johan 30 jaar de vaste pianist van het ‘New Look Trio’ o.l.v. Roger Vanhaverbeke (contrabas) met Freddie Rottier (drums).
Vanaf 1995 neemt Luc Vandenbosch het slagwerk over in het New Look Trio. Hij is bekend van zijn samenwerking met o.a. het BRT Jazz Orkest (o.l.v. Etienne Verschueren), Vaya Con Dios, Charles Loos, Phil Abraham Quartet, Olla Vogala, en Ronny Verbiest.
Vanaf 2012 is Bart De Nolf de nieuwe contrabassist, en het trio gaat dan verder onder de nieuwe naam ‘Trio Johan Clement’.
Bart toerde de wereld rond met Toots Thielemans, doorkruiste Europa met bluesmuzikant Roland, begeleidde de dames van Laïs, en voelt zich als een vis in het water in verschillende muziekstijlen.
De CD "Imagine" wordt zeer goed onthaald bij de jazzliefhebbers en in de vakpers (bv 8,5/10 op de website muziekwereld.com), en verkoopt vlot tot in Japan.

Het concert is van 14:30 tot 16:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 14:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.