Louis Armstrong Celebration Band

  • louisarmstrong
 

Naar aanleiding van het grandioze concert dat dit orkest op 20 februari 2022 gaf in De Nieuwe Doelen, voelden wij ons geroepen om deze band uit te nodigen om het seizoen 2023 – 2024 te laten openen.

Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar als 'ie een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: The Townhall Concert van Louis Armstrong. Hij zet 'em open en wordt direct verkocht. Hij kan alleen maar denken 'dat wil ik ook!'. Wat volgt is een intensieve tijd van proberen, luisteren, oefenen en opnieuw proberen. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner. Hij maakt vijf jaar deel uit van de Dutch Swing College Band, krijgt de Japanse 'Kobe Award' tijdens het Breda Jazz Festival, speelt in Jazz at Lincoln Center, is speciale gast in de band van Kenny Ball en publiceert op in een New Orleans programma samen met Branford Marsalis.

Als hij –nog jaar later- een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompetten van Louis mag spelen geprobeerd hij opnieuw ontwikkeld weer. Samen met de fameuze pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten die de muziek van Louis klassiek benadert: de 'Louis Armstrong Celebration Band'. Deze band speelt in de klassieke 'All Star' bezetting van Louis en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren '40 en '50, met soms een stap in de 'Hot Five' periode

​De virtuoze pianist Harry Kanters uit Breda is een absolute meester op het gebied van de klassieke jazz, stride en swing. Met zijn omvangrijke repertoire is Harry een populaire pianist bij 'All Star' bezetting en een veelgevraagde gastsolist bij veel bands in uitgevoerde stijlen. Harry speelde met topsolisten zoals Leroy Jones, Dan Barrett, Rod Mason, Roy Williams, Warren Vaché, Jason Marsalis. Geregeld ontvangt hij een uitnodiging van internationale Jazzfestival en hij heeft over de hele wereld gespeeld, van Hongarije tot Japan, van Amerika tot Australië.

.Peter Verhas (tsax, cl) uit Dendermonde (B) is vooral bekend in het jazzmilieu als New-Orleans en Swing. Zijn grote voorbeelden zijn Benny Goodman, Edmond Hall, Lester Young, Ben Webster en Coleman Hawkins.
Bassist Harry Emmery speelde al op jonge leeftijd bij het internationaal erkende Metropole Orkest en is een kwaliteitsnaam in Nederland.
Erik Kooger is een autoriteit in kennis over jazz én over drummers en beheerst vele stijlen op een uitstekende manier.

Het publiek wordt door dit unieke 'All Star' gezelschap meegenomen op een reis door de tijd waarin de jazz een hoog entertainmentgehalte had. De muziek leeft en swingt en maakt het personage van Louis haast voelbaar. Door de humorvolle presentative en zang is het bijwonen van een concert en echt feestje! 

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50