De BASIN STREET JAZZBAND - opgericht in 1980 - heeft zich vanaf het begin laten inspireren door de jazz van de zwarte bands uit de jaren '20 van de vorige eeuw.

De oplettende luisteraar zal echter ook invloeden bespeuren van modernere versies van de traditionele jazz, zoals bij voorbeeld de Frisco stijl van Lu Watters en Turk Murphy, alsmede de Engelse Alex Welsh band.

In dit genre behoort de band tot de beste Nederlandse jazzorkesten.
Critici omschrijven de band als zeer homogeen, stijlvol en stijlvast, met een voor een amateurorkest bijzonder hoog muzikaal niveau.
Vakmanschap en enthousiasme zijn de ingrediënten voor een concert vol muzikale hoogtepunten.

n de 41 jaar van haar bestaan heeft de BASIN STREET JAZZBAND in binnen- en buitenland vele triomfen gevierd.
In eigen land werd opgetreden in vrijwel alle bekende jazzclubs, maar ook op de podia van gerenommeerde jazzfestivals als Breda, Enkhuizen, Meerjazz (Hoofddorp), Den Bosch, Domburg, Haarlem etc. kon men de band zien en beluisteren.

Er werden (en worden) tournees gemaakt naar Denemarken (o.a. Kopenhagen, Nykøbing en Femø), Duitsland (o.a. Düsseldorf, Dortmund en Osnabrück) en Engeland (o.a. Hastings, Londen en Little Witley).
In 2002 kwam de CD "I Ain't Gonna Tell" - de laatste door het Haarlemse CAT label geproduceerde CD - uit en is nog beperkt bij de band verkrijgbaar.

Bezetting:Ton van Brussel - cornet, zang, arr.; Peter de Klerk - klarinet / sopraan, alt, tenor saxen; Richard Cochrane - trombone; Willem Deutekom - banjo; Henk Hoedemaker - piano Gé Soetekouw  - tuba; Ger Booiman  - slagwerk, wasbord

I